Elden inngår flerårig avtale med Røros Teknikk

Elden inngår flerårig avtale med Røros Teknikk

Avtale

 

Artikkel hentet fra Arbeidets Rett 26. juni 2015.

Elden har signert en 3-årig avtale med RørosTeknikk AS om levering av lyd og lys. Avtalen skal bidra til å løfte musikkteateret til nye høyder.

 

RØROS: RørosTeknikk AS vant anbudskonkurransen foran to andre tilbydere. Partene ønsker ikke å røpe det økonomiske innholdet i avtalen, men daglig leder i Elden, Hanne Bryde bekrefter at lys og lyd er den største tjenesten som kjøpes inn i forbindelse med Elden.

– Det utgjør en betydelig del av vårt budsjett, sier Bryde.

 

Gir trygghet

Hun er svært glad for å ha fått på plass en langsiktig avtale med en lokal aktør som allerede er godt kjent med Elden.

– Det gir trygghet og stabilitet for oss. Vi stiller store krav, og det er mange fallgruver å gå i. Med RørosTeknikk med på laget i åra framover skal vi bli Nordens største musikkteater, ivrer Bryde.

Elden er det viktigste oppdraget for RørosTeknikk AS gjennom året. Firmaet har hatt ansvaret for lyd- og lysdesign de siste 5–6 årene. Totalt bruker firmaet 600 timer i forbindelse med de årlige oppsetningene.

– Avtalen bidrar til stabilitet og utvikling, påpeker Olav Sivertsen .

Han startet firmaet i 2001 i forbindelse med etableringen av Røros Kurs- og Konferansesenter (RKK).

– Det var ikke så mange som ga oss lyse framtidsutsikter den gang, men mye takket være Elden har lyd- og lystjenester med årene blitt etterspurt vare. Uten Elden hadde vi heller ikke oppnådd den rollen vi nå har i Storstuggu, medgir Sivertsen.

I tillegg til Elden inngår Storstuggu og Vinterfestspill i firmaets kjernevirksomhet. RørosTeknikk har også avtale med kirkekontoret og er involvert i alle arrangementer i Røros kirke som krever  teknisk utstyr og innstallsjoner.

– Vi har også inngått avtale med Trondheim lydstudio om gjensidig utnyttelse av mannskap og utstyr. Det gjør at vi kan levere konkurransedyktig priser i forbindelse med anbud som dette, forklarer Sivertsen.

 

Er poteter

Sammen med flere lokale ildsjeler har Sivertsen vært i støtteapparatet rundt Elden helt siden 1994. Med unntak av én har han vært delaktig i alle oppsetninger siden.

– Det er en stor fordel for oss at vi kjenner forholdene så godt. Vi har dyktige medarbeidere med solid kompetanse og omstillingsevne. Vi gjør det aller meste, unntatt en ting. Vi tar ikke på oss baking av skuffkake!

 

Inge Morten Smedås

 

Bilde: Olav Sivertsen i RørosTeknikk AS og daglig leder i Elden, Hanne Bryde signerer 3-årsavtalen.

Foto: Inge Morten Smedås