Røros er beste kulturkommune for fjerde år på rad!

Røros er beste kulturkommune for fjerde år på rad!

IMG_ELDEN005.jpg_1_1_S654954PE

FOTO: JAVAD MONTAZERI, ADRESSEAVISEN

 

 

Hvert år tar Telemarksforsking tempen på norsk kulturliv ved å måle kulturbruk og kulturaktivitet i norske kommuner, fylker og regioner. Hvor bor det flest kunstnere, hvem har det mest omfattende kinotilbudet, hvor finner vi flest aktive biblioteklånere og hvem har den største koraktiviteten? Dette, og mye mer, forsøker Norsk kulturindeks å svare på.

Les hele rapporten her

 

«Ordfører i Røros, Hans Vintervold, skjønner ikke at det er mulig at stedet med 5600 innbyggere igjen blir kåret til Norges kulturkommune. Jeg er så stolt og så glad som jeg kan få blitt, sier Vintervold – som kan fortelle at Telemarksforskning igjen har kåret Bergstaden til Norges kulturkommune.»

Hvert år lager Telemarksforskning en rangering av kulturaktiviteter i norske kommuner, fylker og regioner.- Røros utmerker seg som en kommune med mange konserter av en viss størrelse, en rekke kulturarbeidere samt tiltak som sentrale myndigheter finner støtteverdige, sier prosjektleder Bård Kleppe i Norsk kulturindeks i en pressemelding. Ordfører Vintervold er strålende fornøyd.»

Trykk for å lese hele artikkelen fra Adresseavisa