Foto: Johanna Emanuelsen

Frivillig

Uten de frivillige – ingen Elden

Uten de frivillige -ingen Elden.

Det er gøy å være en del av Elden. Her treffer du nye mennesker, bidrar md dugnadsinnsats slik at Elden kan fortsette å være Norges største barne- og ungdomsteater.

Elden som springbrett

Elden er en flott mulighet til å få erfaring innen teater, prosjektarbeid og en rekke praktiske oppgaver slik som snekring,vertskap, salg og markedsføring.

Vi vet at mange har fått bruk for erfaringene fra Elden senere i livet og at nå etablerte skuespillere startet sin karriere ved Slegghaugan. Vi hjelper deg gjerne med å skrive en referanse dersom du trenger det.

Hvordan delta?

Under Elden er det noe å gjøre for enhver. Du trenger ikke være skuespiller eller ha noen bestemt erfaring for å bidra. Alle er flinke til noe! Elden består av folk i alle aldre.

Det er mange barn som er med i Elden. Vi har egen ansvarlig for barn under 12 år (i forestillingsperioden). Alle barn under 12 år må ha en voksen med på alle prøvene/forestillingene dersom ikke annet er avtalt. De som har med barn og ungdommer i Elden under 18 år forplikter seg til å ta på seg minst 3 vakter i løpet av øving- og spillperioden. Det gjelder oppgaver i velferdsgruppa (øving- og spillperioden), vertskap og salg (i spillperioden). Si fra hvilken oppgave og når du kan delta til frivillighetsansvarlig. Foreldre med barn under 12 oppfordres til å ta vakter i velferdsbua.

 

Påmeldingsskjema finner du her. Det gjelder for alle- aktører på scenen og andre frivillige oppgaver bak scenen.

Hva får du?

Det du får mest av som frivillig under Elden er mye moro med skikkelig fine folk! Vi jobber stadig med å bli enda bedre på å skape et helt unikt sosialt miljø med fester og aktiviteter slik Elden er kjent for. I tillegg til de erfaringen du får, gir vi de som bidrar en frivilligpakke:

  • Gratis mat mens du jobber med Elden.
  • Elden-kortet som gir en rekke rabatter på ulike butikker og restauranter på Røros.
  • Årets frivilligartikkel og billett til førpremiere 26. juli.
  • Grillfest.
  • Workshop skuespiller (egen påmelding kommer).
  • Frivilligfest både ved oppstart og avslutning.

(Du må melde deg for minimum tre vakter/dugnadsrunder for å få frivilligpakke.)

Statist og skuespiller

Er du en skuespillerspire? Liker du å stå på en scene og er interessert i teater? Kanskje du har gjort andre ting i Elden før og i år heller ønsker å stå på scena? Huk av i påmeldingsskjema for scene dersom dette høres gøy ut.

Salgsboder, vakt & vertskap

Vi trenger blide og grepa folk til vakter og verter av forskjellig slag under hele Elden-perioden, både dag, kveld og natt. Vaktene sørger for ro og orden rundt spelplassen, billettsjekk og for at alt utstyret står trygt. Vertene hjelper publikum og har ansvaret for amfiet før og under forestilling. I salgsbodene selger vi god lokalmat, leier ut pledd og selger Elden-artikler. Tar du en av disse jobbene blir du også et ansikt utad som ønsker folk velkommen og publikum en god fornøyelse. En viktig jobb!

Praktiske oppgaver og foto/film

Det er utallige små og store viktige oppgaver som være på plass for at Elden skal gå på skinner. Vi trenger folk med interesse for snekring, sjauing, rydding, sjåfører og løpegutter/jenter for små og store praktiske oppgaver. Vi er stadig på jakt etter unge mennesker som liker foto og film.

Sminke og kostyme

Å delta i sminken er en flott måte å lære mer om jobben bak scenen. Liker du å jobbe med søm, design og klær, er kostymegruppa noe for deg.

Rytter/Hestestell

Teater og dyr er en uslåelig kombinasjon, og du kan holde på med begge deler under Elden. Kryss av for rytter/hestestell i påmeldingsskjemaet dersom vil være med å ta deg av Eldens firbente venner eller lære opp de andre aktørene som skal være rundt.

Kor eller trommetropp

Eldenkoret for 2019 starter øvingene allerede i høst 2018 . Koret ledes av instruktør Jo Ryen. Vi trenger folk til alle stemmene. Koret står i egen korbod på scenen, og aktører på scenen soms kal synge må også delta på korøvinger i juli måned 2019.

Trommer er en viktig del av Elden! Trommetroppen kan nesten ikke bli stor nok, så meld deg på og trom ivei! Du vil få opplæring og veiledning av proffe folk.

Inspisient og rekvisita

I et teaterstykke er det både skuespillere og mange rekvisitter en skal ha kontroll på. Både inspisientene og de med ansvar for de mindre teaterdekorasjonene får en unik mulighet til å lære mer om livet bak kulissene. Masse ansvar og veldig spennende!

Har du husly for en tilreisende Elden-venn?

Det har etterhvert blitt mange tilreisende som er med på oppsettingen av Elden. Har du et rom å låne bort til en av de frivillige i perioden? Si gjerne fra til daglig leder. Dette er ikke bindende, men gir oss en mulighet til å vite hvem vi kan ringe dersom noen skulle mangle tak over hodet.

Toppbilde: Johanna Emanuelsen

Utviklet av Frontal Media