Frivillige 2022

Vil du være med oss å sette opp Elden i 2022?  

Vi trenger over 330 frivillige for å sette opp Norges nest største friluftsteater (i 2018 og 2019) – midt i verdensarven Røros. Over 12 000 publikummere så Elden i 2018 og 2019. 

Aktører på scenen og alle frivillige starter lørdag 16.juli kl.10.00 for felles informasjonsmøte.

Oversikt over tidspunkt for vakter for frivillige kommer når vi har produksjonsteamet på plass i mars. Øvingsplan for aktører på scenen sendes ut medio april.

Hva får du som frivillig i Elden? En gratis billett til førpremieren, lunsj og varme måltider, grillfest og andre sosiale arrangement i tillegg til få en god sosial opplevelse  og selvsagt bidra til en stor kunstnerisk opplevelse.

Elden er Norges største barne-. og ungdomsteater. Alle under 18 år må derfor ha godkjenning fra en voksen/foresatt og 1 voksen må stille på min. 3 vakter (velferd eller salg). Deltakere under 12 år må ha med en voksen på prøvene/forestillingene dersom ikke annet er avtalt.

Som frivillig med minimum tre vakter i Elden vil du få: 

·        En gratisbillett på førpremieren 26.juli 

·        Et spisebestikk i bambus med Elden-logo 

·        Elden-kortet der du vil kunne få tilbud fra medlemmer i Røros Handelsstand og andre i Røros og omegn

·        Både varme måltider og brødmåltider når du har frivilligvakt

·        En kjempefin sosial opplevelse sammen med andre frivillige mellom 6 og 80 år

·        Sosiale arrangement

Bli med en kveld, tre kvelder, ei uke eller i hele perioden, det bestemmer du. 

De ulike oppgavene er: 

·        Vertskap i kiosk. Her vil du stå i front for å selge mest mulig på kortest mulig tid i pausen, og med litt bedre tid før start. Det er også behov for deg som vil være med å forberede håndholdt mat, skjenke kaffe, gløgg eller øl. Det vil være behov for å være håndlangere bak disken slik at de i front har alt tilgjengelig. Opplæring vil bli gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er 26.juli til 6.august. Spillefri 31.juli.

·        Vertskap i restaurant. Her har vi behov for 4-6 servitører hver kveld. Det skal serveres 4-retters middag med drikke. Du vil få muligheten til å prøve deg i et travelt men koselig miljø før forestillingen. Opplæring blir gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er 26.juli til 6. august. Spillefri 31.juli. 

·        Vertskap i velferd. Her vil du være med å serve aktørene, amatører og profesjonelle om hverandre fra 6- 80 år. Under øvingsperioden vil det være behov både på dagtid og kveldstid. Under spillperioden vil det være behov fra ca 18.00-24.00. Oppgavene vil være allsidige med alt fra servering av mat, rydding, støtte og være medmenneske til aktørene, til renhold av området i og rundt velferden. Det skal være tørrmat og drikke tilgjengelig for alle aktører når de er til stede. Du vil få god opplæring før du begynner. Her vil det være behov for dere fra 9.juli til 7.august. Øvingsfri 18.juli, spillefri 31.juli. 

·        Vertskap i amfi. Her vil vi ha behov for mange i år.  Oppgavene her er vertskap for tilskuerne. Før forestilling skal de vises til sine plasser. Under forestillingen skal vertskapet være tilgjengelig om noen på toalettet eller noe skjer i amfiet. I pausen og etter forestilling vil oppgavene bestå av veiledning av publikum med tanke på avstand og hygiene. I 2021 vil det være viktig at vi veileder vårt publikum med tanke på avstand og hygiene. Det vil vi gi god opplæring i før hver forestilling.  Tidspunktet vi har behov for dere her er 26.juli til 6. august. Spillefri 31.juli. 

·        Vertskap parkering. Parkering ved Rema 1000. Vi har behov for noen som kan dirigere bilene til de plassene vi får bruke der. Her vil det være behov for vertskap som kan være bestemt og ha god oversikt. Opplæring og veiledning blir gitt på forhånd. Du vil få tildelt vest som viser at du jobber for Elden. Tidspunktet vi har behov for dere her er 26.juli til 6. august. Spillefri 31.juli.

·        Vertskap billetter. Her vil du ta imot vårt publikum når de kommer. Det er fint om man kan litt om Elden og vet hvordan spillplassen fungerer. Dette vil dere få opplæring i på forhånd. Dette er plassen der du er vårt ansikt utad. Du vil bli uniformert. Opplæring blir gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er 26.juli til 6. august. Spillefri 31.juli. 

·        Vakt og vertskap i området. Vi har behov for vakter rundt hele spillplassen og på baksiden av Slegghaugene som forteller skuelystne om hva som foregår, og at de må være forsiktige da det er stor fart på hester som kommer i området. Du vil være den som informerer turister som kommer om hva dette er, og at dette er et område bare for Elden i denne perioden under forestilling. Vi må veilede for avstand og hygiene med tanke på smittevern. Du vil få tildelt vest som viser at du jobber for Elden. Opplæring vil bli gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er 26.juli til 6. august. Spillefri 31.juli.  

·        Hest. Vi trenger ryttere og hjelpere som er trygge med og på hest. Vi vil gjerne at du har erfaring fra hesteryggen og at du har evnen til å ta regi. Du vil få opplæring fra både hesteansvarlig og fra regissør/inspisient om hvordan dette skal foregå.Vi trenger også hjelp til stell av hestene. Du må være 16 år for å være rytter og være med på trening og stell av hestene.  Tidspunktet vi har behov for dere her er 19.juli til 6.august. Spillefri 31.juli. 

·        Sminke. Vi har behov for frivillige som vil være med å sminke aktører til øvinger og forestilling. Du vil få opplæring og veiledning for hvordan det skal gjøres, og tustyr står Elden for. Vi har behov for sminkører fra 19.juli tom 6.august. Spillefri 31.juli. 

·        Inspisient. Her har vi behov for frivillige som vil ha ansvar for å bringe aktører inn og ut av scenen til riktig tid, i samarbeid med hovedinspisient og inspisientassistent. Tidspunktet vi har behov for dere her er 19.juli til 6.august. Spillefri 31.juli.  Barneinspisient vil være tilgjengelig fra 16.juli.

Ved spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@elden-roros.no

Hjertelig velkommen skal du være! 

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur