-Vi er meget fornøyde med at 10 800 publikummere så musikkteatret Elden i 2022. I tillegg har arrangement som Mini-Elden, restaurant Slagg og Mal en meter med fred også trukket mye publikum, sier daglig leder i stiftelsen Siri Gellein.

Det har vært en kaldt trøndersommer og mindre turister på Røros  enn de siste årene. Derfor er det svært gledelig at så mange har oppsøkt Elden og Røros.

Mini-Elden hadde 3 forestillinger i 2022. Første forestilling ble avlyst grunnet sykdom i ensemblet. Kun voksne betalte billett, barn hadde gratis adgang. Barna i Mini-Elden bestemte at inntektene på 11 000 kroner fra kaffe, kaker og billetter skal gå til Røde Kors sitt arbeid for barna i Ukraina.

342 er registrert som frivillige i Elden 2022, det innebærer at det var flere frivillige i år enn i fjor. Mange arrangement har mangla frivillige etter pandemien, det har ikke Elden.

Frivillige ble hyllet og satt pris med  avslutningsmiddag i Galåen Samfunnshus. Flere fikk diplomer for både 20, 15 og 10 års frivillig deltagelse i Elden. Majoriteten av de frivillige aktørene kommer fra Røros, men Elden har også mange frivillige fra Tromsø, Namsos, Levanger, Trondheim, Averøya, Ålen, Tolga, Tynset, Stockholm, Tännås, Oslo, Sylling og Moss. Flere priser ble også delt ut blant annet hedersprisen som i 2022 gikk til hesteeier og kusk i Elden , Rune Randen.

Flere lag og organisasjoner bidrar også med rigging og vakthold i øving- og spillperioden. Det er med andre ord et stort løft disse bidrar med i perioden Elden holder på.

65% av aktørene på scenen er under 25 år. Det betyr at Elden fortsatt er et en at Norges største barne- og ungdomsteater.

Ekstra nerver ble det også lørdag ettermiddag da en av de profesjonelle aktørene ble akutt syk. I løpet av noen timer overtok Per Ivar Lundli som general De la Barre, mens Snorre Ryen Tøndel overtok Kalle-rollen. Publikum ble informert på forhånd av regissøren om rollebyttene.

Elden ble også det første arrangementet på Røros som ble sertifisert som Miljøfyrtårn i sommer. Det innebærer at stiftelsen kan dokumentere at strenge kriterier innen arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk er tilfredsstilt.

Kunstnerisk team i perioden 2022- 2024 er Maren E Bjørseth, musikalsk leder Alf Lund Godbolt, scenograf Olav Myrtvedt, lysdesigner Ingfrid Skanke Høsøien og koreograf Ida Wigdel.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur