Audition
Elden inviterer til audition for en rekke amatør-roller til Elden 2018.

Regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M Raaen er nytt kunstnerisk team og neste års utgave vil preges av dette. Elden er på jakt etter amatører med god kompetanse innen tekst- og sangoppgaver.

Elden har premiere onsdag 25.juli og det spilles 10 forestillinger fram til lørdag 4.august (spillefri søndag 29.juli). Det er vel to-tre ukers prøvetid (noe kveld og noe dag).

Prøveplan offentligjøres i mars 2018.

Følgende roller skal besettes av amatører:

Kalle: Gutt mellom 16 og 23 år

General Armfeldt: Mann mellom 25 og 50

Kristine: Jente mellom 16 og 22

Enkefru Hiort: Kvinne mellom 25 og 40

Mentzonius: Mann mellom 25 og 50

Ellen: Jente mellom 16 og 23

Håkan: Mann mellom 18 og 40

Rakel: Jente mellom 8-14

Kaptein: Mann mellom 22 og 40

Til audition må du forberede en taletekst (maks 2 min) og en sang fra Elden.

Alder på rollene er cirka-alder. Noen av oss ser yngre ut enn vi er, andre eldre. Så meld deg på dersom du mener du er rett jente/dame/gutt/mann for rollen!

Stykket er skrevet Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Bakteppet er den store nordiske krigen i 1718/1719. General Armfeldt forsøker å ta Trøndelag og noen av styrkene kommer til Røros. Det er 19. gang vi setter opp Elden på slegghaugen på Røros. I 2018. Vi markerer også at det er 300 år siden tragedien utspant seg i grensefjella der over 4000 karolinere omkom på vei tilbake til Sverige.

Om lag 300 mennesker bidrar til å sette opp Elden hvert år. Over 100 aktører står på scenen, og hundre frivillige er bak i ulike produksjonsgrupper. Som frivillig får du være med å skape et spektakulært friluftsteater midt i verdensarven. Vi har sosiale arrangement, kurs og workshops samt en del frivilliggoder som klær, rabatter etc å tilby deg som deltar om frivillig.

Det er også et profesjonelt kunstnerisk team i Elden. Regissør, koreograf, scenograf, lysdesign, lyd, 5 profesjonelle skuespillere og 6 profesjonelle musikere. Vi slipper fortløpende nyheter om hvem som skal bekle de profesjonelle rollene.

Lørdag starter audition kl.10.00. Oppmøteliste sendes på mail samme uke som audition. Søndag er det utvidete prøver med regissøren som vil jobbe i grupper og individuelt. Liste over hvem som blir med her blir klart i løpet av lørdags ettermiddag.

Send påmeldingsskjema med bilde til post@elden-roros.no.

Sted: Storstuggu

Tid: Lørdag 9.desember fra kl.11.00.

Ansvarlig: post@elden-roros.no og 976 544 76 (Siri)

Påmeldingsfrist 1.desember.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur