Catrine Telle blir ny regissør for Elden
Tempo med Telle

Stiftelsen Elden har inngått en avtale med regissør Catrine Telle for oppsetningene i 2018, 2019 og 2020.

Telle har bakgrunn som teaterinstruktør samt lang ledererfaring fra Trøndelag teater og Oslo.
Hun er bosatt i Oslo og er 63 år.

-Vi tror at Catrine er en spennende regissør som kan videreutvikle Elden i den neste perioden. Hun har en betydelig regissør- og lederbakgrunn og er kjent for å ta spenstige regigrep, sier styreleder Terje Svendsen.

Stykket settes opp for 19. gang i 2018. Til neste år er det 300 år siden den Nordiske krigen og Armfeldts mislykkede forsøk på å ta Norge. Dette vil også markeres på Røros og under Elden.

Imponert over amatørene

Telle mener Elden er en spektakulær forestilling med en god historie som både er gripende og grusom.
-Jeg gleder meg veldig til å jobbe med amatørene. Det er et høyt nivå på de lokale talentene og jeg ser fram til å jobbe mer for å utarbeide situasjonene ytterligere, sier hun. Telle vil også se hvordan en kan utvikle det musikalske ytterligere i en retning av pop og rock.

Rockete musikal

Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug ser fram til samarbeidet med den nye regissøren.

-Vi sammenlignes ofte med spel rundt om i landet. Utgangspunktet for Elden var at vi ville lage en rockete musikal. Vi ser fram til at den nye regissøren tar tak i dette utgangspunktet. Vårt viktigste bidrag er likevel å se at lokale talenter vokser fram i samarbeid med profesjonelle aktører, sier Reithaug og Strømmevold.

Det er over 100 amatører som står på scenen ti kvelder, og like mange bak scenen. Foruten amatørene er det et stort profesjonelt team bak Eldenoppsetningen: Fem profesjonelle skuespillere, samt musikere, lysdesign, lys, scenografi og kostymedesign. Mellom 10 000 og 12 000 publikummere ser forestillingen hvert år. Elden er Norges største barne- og ungdomsteater.

Billettsalget for 2018 starter allerede mandag 15.august.

Hør selv Catrine snakke om Elden på FB »

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur