Ensemblet 2020 er på plass, og der er noen nye fjes.

Nå er det klart hvem som skal spille de profesjonelle rollene i Trøndelags største friluftsteater, Elden på Røros i 2020.

Det er siste året til regissør Catrine Telles og det er signalisert en del endringer også til sommeren. Først og fremst gjelder det nye fjes på scenen.

Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater debuterer i Elden som Bergmann. Han har et stort repertoar fra komedie og musikal til samtidsdramatikk og klassikere.

Peder Ulven er nyutdannet fra Westerdals når han starter prøvene til sommeren. I tillegg til en bachelor i skuespill har han også en bachelorgrad i coaching og idrettspyskologi. Han har også vært på landslaget i turn. Ulven skal inneha rollen som Kalle.

Disse fortsetter

Silje Lundblad fortsetter i rollen som Maren, det samme gjør Snorre Ryen Tøndel som Niklas. Erik Wenberg Jacobsen skal også i 2020 inneha rollen som general de la Barre.

Dugnadsvijle

Elden er Norges nest største friluftsteater med over 12 000 publikummere. Det er et stort profesjonelt kunstnerisk team i tillegg til den store dugnadsinnsatsen fra over 300 frivillige. I 2019 var det rekord med antall påmeldinger til scenen. Det viser at det er et godt teatermiljø på Røros og at stykket også rekrutterer barn og unge fra hele landet. Elden skal bidra til at kompetanse innen teater utvikles på Røros.

Bytter roller

De største endringene for aktørene på scenen blir de kvinnelige rolleskikkelsene Ellen og Kristine. I 2019 spilte Tiril Sophie Randen Ramberg rollen som Kristine og Oda Smit Ødegaard hadde rollen som Ellen. Regissør Telle ønsket å gi de talentfulle unge skuespillerne nye utfordringer- det tok de på strak arm og bytter derfor roller! Trym Winjevoll fra Gjøvik skal debutere i rollen som Håkan Modig.

Elden 2019. Foto: Marthe Amanda Vannebo/Elden
Veteranene

Elden-veteranen Jo Bjørner Haugom fortsetter i rollen på Pär Åke, det samme gjør Mads Tamnes i rollen som general Armfeldt. Unni Ryen skal spille Enkefru Hiort i 2020 og Alicia Raaen fortsetter som Rakel.

Påmelding til Elden 2020 for alle frivillige skjer i desember måned. Det skal arrangeres en audition for rollen som Mentzonius eller jul.

Fakta om Elden
  • Norges nest største og Trøndelag største friluftsteater. Spilles på Røros- slegghaugen- midt i verdensarven. Stykket ble oppført gang i 1994.
  • Stykket er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug.
  • Premiere 29.juli- spilles fram 8.august.

Kunstnerisk team i 2018-2020:

Regissør: Catrine Telle

Musikalsk leder: Skjalg M Raaen

Koreograf: Arne Fagerholt

Scenograf: Bård Lie Thorbjørnsen

Lysdesigner: Eivind Myren.

Lyd, lys og pyroteknikk: RørosTeknikk AS

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur