Snorre Tøndel
Snorre Tøndel

Snorre Ryen Tøndel er klar som general de la Barre i Elden i 2022.

Musikalartisten er opprinnelig fra Røros og jobber i dag ved Trøndelag teater. Han har vært med i Elden siden han har «en liten gutt» og har hatt mange roller i stykket. Han er utdannet musikalartist fra Högskolan för scen och musik i Göteborg. Under utdannelsen hadde han praksis i musikalen Kinky Boots på Malmö Opera, og har senere medvirket i musikaler som American Idiot i København og My Fair Lady på Stockholm Stadsteater.

Snorre debuterte på Trøndelag Teater i musikalen Tordenskjold – alle tiders trønder og fortsatte i familieforestillingen Den hemmelige hagen. Han spilte Simon Seloten i musikalen Jesus Christ Superstar – og var understudy i rollen som Judas. I fjor medvirket han også i En dag… på Hovedscenen.

Lars Henrik Aarnes debuterer som Kalle i 2022. Han er utdannet ved Bårdar Akademiet (2010-2012) og har siden endt utdannelse jobbet som skuespiller ved flere av landets teatre. Han har erfaring fra bla. Hålogaland Teater, Teater Innlandet, Den Nationale Scene og Riksteatret. 

Høsten 2017 og vinteren 2018 spilte han Marius i «Les Miserables» på Folketeateret, som han høstet svært gode kritikker for. Han var tilbake på Folketeateret høsten 2019 i rollen som Rolf i «Sound Of Music» og som Jesper i «Kardemomme By» våren 2021. 

Lars Henrik har lang erfaring som lydbokinnleser, har komponert musikk til forestillingen «Peter Pan» av Låveteatret og produserte og spilte i forestillingen Halvs Saga, som han co-produserte sammen med Haugesund Teater sommeren 2021. 

Høsten 2021 er Lars Henrik aktuell i forestillingen «Teaterkonsert Sundfør» med Riksteatret. 

Kristoffer Olsen har sin debut som Niklas i 2022. Olsen har sin utdanning fra Guildford School of Acting i Storbritannia. Han flyttet tilbake til Norge i 2017, da han debuterte på Det Norske Teatret som Eldste Cunningham i The Book of Mormon. Siden da har han spilt roller som Augustus Gloop i Charlie og sjokoladefabrikken, Ben i Lazarus og Mack the Knife i Tolvskillingsoperaen. Nylig spilte han rollen Folk i operetten Orfeus i Underverden ved Den Norske Opera & Ballett.

Tidligere har han medvirket blant annet i Les Miserables ved Hålogaland teater, Skjønnheten og udyret ved Christiania Teater, Laurel & Hardy i McGriegor Hall, Joseph & the Amazing Technicolor Dreamcoat i Frinton og Cole ved Yvonne Arnaud Theatre. Han har spilt roller i film og TV, som Holby City (BBC), Father Brown (BBC), Magnus (NRK), Hellums Kro (NRK) og Knerten og sjøormen (Paradox). Han har også gitt stemmer til flere norske animasjonsfilmer. Kristoffer vant The Stephen Sondheim Society Performer of the Year Award i 2012, og Musikkteaterprisen i 2018 for Book of Mormon, som han også ble Heddapris-nominert for.

Oda Isabella Smit Ødegaard gjør Kristine i 2022. Hun har vært med i Elden i mange år og i dag studerer musikkteater ved NSKI høyskole. Hun har medvirket i Spelemann på taket ved Operaen i Kristiansund.

Tiril Ramberg spiller soldaten Håkan Modig i 2022. Hun går musikallinja ved Ringerike Folkehøgskole. Hun har medvirket i Billy Elliot ved Folketeatret i Oslo og Spelemann på taket ved Operaen i Kristiansund.

Jo Bjørner Haugom har vært med i Elden siden 1994 og i 2022 skal han spille Pär Åke , den eldste svenske soldaten. Våren 2022 spiller han Gammelbør i Turneteatrets oppsetning av Bør Børson.

Mari Hauge Einbu (31) skal spille Maren i Elden sommeren 2022. Hun ble utdannet ved teaterhøgskolen i Oslo i 2015 og har siden jobbet ved Trøndelag teater. Nå er hun skuespiller ved Oslo Nye Teater.

Hun har medvirket i ulike stykker ved Trøndelag teater som blant annet Høstsonaten, Byggmester Solness, Speleman på taket og alle komediemusikalene som Mads Bones har satt opp ved teatret samt paroditeatret Slaget på testiklestad i 2015 og 2016. Hun ble nominert til Komiprisen i kategorien «Beste kvinnelige komiker» for rollen som nettopp «Suffløren i Slaget på Testiklestad. Hun mottok også en Hedda-pris i kategorien «Beste kvinnelige medspiller» i rollen som Louise i Armod og edelt sinn.

I 2019 var hun på Røros som Eli Sjursdotter på Christianus Sextus.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur