Kokkene Inge Johnsen (tidligere Lian restaurant og nå Måltidskultur) og Faste Grødt (fra Grødt Matkultur) har i år videreutviklet menyen i restaurant Slagg.  De har tatt utgangspunkt i lokale råvarer og historien i Elden. De har fått utfordringen med å skape en forestilling i fire akter før selve Elden på kvelden. Kun få plasser i egen innendørs lavvo.

Soldatens Skreppe Røkt, speket og grava fra Rørosregionen

Gjennom marg og klimp Reinsdyrbuljong med grønnsaker, grillet margbein, klimp og tyttebær

Det brinner en eld Reinsdyrskank med rotgrønnsaker, byggryn og kraft

Kristine og Niklas – tilslørt kjærlighet Rabarbra med krem, «smuler» av marengs fra Galåen gård og pjalt fra Kalsa Gårdsbakeri

Det er hele tre drikkepakker som følger rettene. Øl, vin og en alkoholfri variant.

Det tilpasses også for gluten-, laktose- og nøtteallergi. Øvrige endringer av menyen blir ikke tatt hensyn til grunnet den historiske menyen og begrenset fasiliteter.

SLAGG restaurant er en del av European Region of Gastronomy og har åpent hver kveld under Elden fra 27.juli til 6.august. Billetter kjøpes på Eventim og er kun for Eldens publikum. Husk få plasser.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur