Norges nest største friluftsteater
og Trøndelags største

Elden vil tippe 12 000 solgte billetter i løpet av onsdagen. Det er 1000 flere billetter enn i fjor. Det endelige publikumstallet blir først klart fredag ettermiddag fordi lørdagens forestilling er helt utsolgt.

Dette betyr at Elden er Norges andre mest sette friluftsteater, kun Peer Gynt på Gålå har flere publikummere enn musikkteatret. Det er nå det største utendørsteatret i Trøndelag hvor flesteparten av alle spel spilles.

Årets regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M Raaen har tatt tak i historien om hva som skjedde på Røros da general De la Barre inntok bergstaden desember 1718.

Publikumssuksess

-Det er tydelig at publikum har likt endringene og mange publikummere er takknemlige for at musikken og sangene endelig er tilbake, sier daglig leder Siri Gellein.

Stykket ble skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug i 1979 og første gang satt opp på en utendørsscene i 1994. Til neste år er det 20.gangen stykket settes opp på Slegghaugen- midt i verdensarven.

Fem profesjonelle skuespillere står på scenen hver kveld med 70 amatører.  Silje Lundblad fra Trøndelag teater bekler rollen som den sterke Maren, mens Erik Wenberg Jacobsen spiller general De la Barre. Jon Bleiklie Devik har rollen som bergverksdirektør Bergman, Axel Aubert har rollen på Pär Åke og Snorre Ryen Tøndel spiller den svenske soldaten Niklas. Det be avholdt audition i desember i fjor der flere andre sang- og taleroller ble plukket ut.

Noen få ledige billetter

-Nå er det kun ledige billetter igjen på onsdag og torsdag, og det er også mulig med overnatting på Røros i disse dagene, sier Gellein.

Elden er Norges største barne-og ungdomsteater med 75 % deltakere på scenen under 25 år.

Over 300 frivillige bidrar til å sette opp årets Elden med oppgaver på og bak scenen.

Regi: Catrine Telle

Scenografi: Bård Lie Thorbjørnsen

Koreografi: Arne Fagerholt

Lysdesign: Eivind Myren

Musikalsk leder: Skjalg M Raaen

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur