Nye og sterke stemmer på plass

Silje Lundblad, Axel Aubert og Jon Bleiklie Devik er nye ansikter i 2018

Silje Lundblad er en av Trøndelag teaters sterkeste musikalsangere. Hun er nominert til Heddaprisen for rollen som Maria Rainer i The Sound of Music(Trøndelag teater) . 

Hun er i tillegg nominert to ganger til Musikkteaterprisen,  i kategorien beste skuespiller, første gang for rollen som Maria og etter det for rollen Liv i  stykket Tenk om (det Norske teatret). Hun har spilt store musikalroller som Sally Bowler i Cabaret, Roxie i Chicago, Josefine i Bør Børson, Wendela i Spring awakening i tillegg til en rekke andre roller i klassiske teaterstykker på Trøndelag Teater og Det Norske Teatret. Det er med andre ord en helstøpt skuespiller og sanger som inntar slegghaugen som Maren.

Til sommeren tar hun med seg hele familien til Røros. Nå er det ikke direkte uvanlig å ta med seg familien, men det er vel første gangen en skuespiller har med seg trillinger i tillegg til størstemann.

-Det går bra å være firebarnsmamma på Røros når en har med seg ektemann, au-pair og en flink storebror. Også satser vi på besøk fra besteforeldre 🙂

Shcka-lyden schka på plass

Lundblad skal spille Maren som er et grepa kvinnfolk med god kontroll både på svensker og høytstående funksjonærer i Bergstaden. Og dialekta skal være på plass til premieren.

-Jeg gleder meg! Det har vært lite dialekt på meg i løpet av mine år på Trøndelag teater, så nå er det på tide med en skikkelig dialektutfordring, sier Lundblad.

I klassen til Nätterqvist

Axel Aubert har du kanskje sett i tv-seriene Costa del Kongsvik, Best før, Aber Bergen, Meglerne, Hvaler eller Hotell Cæsar. Han har vært med i en rekke teateroppsetninger i Oslo-regionen. Dessuten benyttes han ofte til å stemmelegge lydbøker. Han gikk i klasse med Joakim Nätterqvist på Teaterhögskolan i Stockholm. Nå er han frilanser og bor i Oslo.

-Jeg ble kjent med Catrine Telle gjennom Trollbyen på Oslo Nye og Sult og suppe, et vandreteater i forbindelse med Hamsun-jubileet i 2009. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med både Catrine og resten av ensemblet, sier Aubert.

Axel har ønsket å få stå på scenen med Jon B D helt siden de som unge teaterspirer bodde sammen i Stockholm for 20 år siden. Nå skjer det endelig denne sommeren.
Aubert har rollen som Pär Åke, mannen som er en slags farsfigur for de svenske soldatene som inntar Røros.

Bergmann fra Bergen

Jon Bleiklie Devik er fra Bergen og utdannet ved Statens teaterhøgskole i Oslo. Han er fast ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Han har bakgrunn fra musikaler som Company, Les Miserables, Next to Normal. Sweeney Todd og Tenk om. I vinter spilles Kreon i Antigone på Det Norske.

-Jeg har hørt så mye bra om Elden, så dette er en rolle jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Devik.

Billetter får du kjøpt på Røros Destinasjon eller Ticketmaster.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur