Regissør Maren Bjørseth har sin tredje og siste regiperiode neste sommer, og i dag presenteres rollelista for jubileumsåret 2024. Her er det mange nye fjes i nye roller!

Det er nye fjes i alle de fire ledende svenske soldat-rollene i 2024-utgaven av Elden.

Øyvind Brandtzæg debuterer i rollen som Pär Åke, Han er fast ansatt ved Trøndelag teater og har spilt i en rekke filmer og TV-serier. Sist som Bjartmar Gjerde i den kritikerroste NRK-serien «Makta». Han har medvirket i en rekke musikaler og har også regissert flere stykker. Siste regioppgave var stykket Knudsen og Ludvigsen på Trøndelag teater vinteren 2023.

Karl B. Steinland er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo, og har vokst opp i Trondheim. Etter uteksaminering fra Musikkteaterhøyskolen i 2021 har han gestaltet ulike roller ved flere teatre i Norge. Sist nå i vår i ensemblet til «Evita» ved Oslo Nye Teater. Karl spiller den svenske soldaten Kalle.

Jonathan Tufvesson kommer fra Gøteborg har spilt i mange filmer, TV-serier og vært med i ulike teateroppsetninger og musikaler i Sverige og Norge. Han har hatt hovedroller iblant annet   They Talk (Amazon Prime), musikalen Godspell (Malmöopera, Sverigeturné) og teaterforestillingen Den Rette (SALT, Oslo). I sommer spilte han en av hovedrollene i spelet Anna i Ødemarka i Engerdal kommune. I Elden skal han spille rollen som den svenske soldaten Niklas.

Håkon Dille Nilsgård fra Røros debuterte i den nye rollen som Tølløv i fjor. Neste sommer debuterer han i Håkan Modig- rollen.

Tiril Ramberg har hatt mange ulike roller i Elden siden hun debuterte som barn, de to siste årene som Håkan Modig. Nå går hun tilbake til Kristine-rollen som hun har spilt tidligere.

Knut Olav Bukkvoll har de siste årene vært bak scenen i Elden. Nå forlater han de tekniske oppgavene for å ikle seg kapteinuniformen på scenen. En rolle som både hans far og bror har hatt tidligere.

Den lengste mannen i Elden, Hans Ringstad, ble med i Elden første gang i 2022. Han studerer siste året musikkteater ved Høyskolen i Kristiania. Han trer inn i rollen som general Armfeldt. Han kommer fra Moss og er barytonbass.

Pols-Ingrid skal spilles av Røros-jenta Anna Wessel Skjeveland.

Disse fortsetter

Snorre Ryen Tøndel gjør stor suksess på Trøndelag teater for tiden  der han spiller både Daniel og Tore i stykket «Så som i himmelen». I sommer gjentar han suksessen som General de la Barre på Røros, mens Mari Hauge Einbu fortsetter i rollen som Maren. Det gjør også Jonas Fuglvik Urstad i rollen som Bergmann. Rakel spilles også neste sommer av Ida Sofie Engan Holden, det gjør syngende soldaten Margrethe Hauge og presten Harald Hauge. Peder Angel Lundqvist skal gjøre rollen som Mentzonius. Amalie Sivertsgård Holmgren spiller fortsatt den svenske jenta Ellen som forelsker seg i Kalle.

Mer om medvirkende finner du her:

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur