Stiftelsen Elden er i full gang med forberedelser til årets Elden. Så langt har 60 registrert seg som frivillig og nær halvparten av billettene er solgt.

På grunn av pandemien er det kun tillatt med 600 sitteplasser, fordelt på annethvert sete. Det blir flere innganger og flere bevertingstelt slik at alle smittehensyn ivaretas.

-Det høres rart ut at vi trenger flere frivillige med færre publikummere, men det handler om å ivareta smittehensyn og vi tenker kohorter både med frivillige og for publikum, sier produksjonsleder Lise Krokan Kverneng. Dette for å skape trygghet blant alle aktører og frivillige.

I år skal det selges mat og drikke fra flere telt på området. Tidligere har det kun vært en lavvo, men på grunn av smittesituasjonen må publikum fordeles på ulike salgsområder på det verna området teatret foregår.

-Vi er derfor på jakt etter frivillige som kan tenke seg minimum tre vakter i salgsteltet slik at vi får flere vaktlag som kan jobbe sammen i en kohort, sier Kverneng.

Det er også behov for vakter på og rundt spillplassen og andre frivillige oppgaver som f.eks. i velferden som skal servere mat for frivillige. Her vil det også være fokus på smittevern og kohorter.

-Ta gjerne kontakt med oss i Elden slik at vi kan finne en oppgave som passer til deg i sommer, sier produksjonslederen.

Hele det kunstneriske teamet fra 2020 er med i oppsetningen i 2021, og det er regissør Catrine Telles tredje og siste oppsetning. Teatret ble i 2018 og 2019 Norges nest største og Trøndelags største utendørsteater. Musikkteatret har over 110 aktører på scenen og 200 andre frivillige bak scenen. Men i år trengs det altså flere frivillige.

– Elden vil være det første store arrangementet i gjenåpningstiden etter pandemien på Røros. Publikum higer etter kulturopplevelser og vi håper at du tar med deg venner og bekjente på denne store opplevelsen det er å være frivillig, sier daglig leder Siri Gellein.

Her kan du melde deg som frivillig i Elden.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur