Frivillige 2023

Vil du være med oss å sette opp Elden i 2023?  

Vi trenger over 330 frivillige for å sette opp ett av Norges største friluftsteater – midt i verdensarven Røros. Rundt 12 000 publikummere ser Elden hvert år og vi har behov for ca 330 frivillige på og bak scenen.  

Det holdes et felles informasjonsmøte for alle deltagere 15. juli kl 10.

Aktører på scenen starter lørdag 15. juli, mens andre frivillige/grupper har andre tidspunkt for oppstart. Oversikt over tidspunkt for vakter for frivillige kommer når vi har produksjonsteamet på plass i mars. Øvingsplan for aktører på scenen sendes ut i midten av april.

Som frivillig med minimum tre vakter i Elden vil du få: 

  • Elden-kort med rabatterte priser i handelsstanden på Røros,  
  • En gratis billett til førpremieren,  
  • Lunsj og varme måltider,  
  • Grillfest og andre sosiale arrangement i tillegg til å få en god sosial opplevelse og selvsagt bidra til en stor kunstnerisk opplevelse. 

Bli med en kveld, tre kvelder, ei uke eller i hele perioden, det bestemmer du. 

Elden er Norges største barne- og ungdomsteater.  
Alle under 18 år må ha godkjenning fra en voksen/foresatt og 1 voksen må stille på minst 3 vakter (velferd, salg eller barneteltet). Deltakere fra 6 – 12 år må ha med en voksen på prøvene/forestillingene dersom ikke annet er avtalt. De ulike oppgavene er: 

·        Vertskap i kiosk. Her vil du stå i front for å selge mest mulig på kortest mulig tid i pausen, og med litt bedre tid før start. Det er også behov for deg som vil være med å forberede håndholdt mat, skjenke kaffe, gløgg eller øl. Det vil være behov for håndlangere bak disken slik at de i front har alt tilgjengelig. Opplæring vil bli gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er 25. juli til 5. august. Spillefri 30. juli.

·        Vertskap i restaurant. Vi trenger 4-6 servitører i restaurant SLAGG hver kveld. Det skal serveres 4-retters middag med drikke. Du vil få muligheten til å prøve deg i et travelt men koselig miljø før forestillingen. Opplæring blir gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er 25.juli til 5. august. Spillefri 30.juli. 

·        Vertskap i velferd. Her vil du være med å servere frivillige aktører og profesjonelle om hverandre i alle aldre fra 6 – 80 år. Under øvingsperioden vil det være behov både på dagtid og kveldstid. Under spillperioden vil det være behov fra ca 18-24. Oppgavene vil være allsidige med alt fra servering av mat, rydding, være støtte og medmenneske til deltagerne, til renhold av området i og rundt velferden. Det skal være tørrmat og drikke tilgjengelig for alle aktører når de er til stede samt at det serveres varme måltider i perioden 15. juli til 5. august. Du vil få god opplæring før du begynner. Her vil det være behov for dere fra 8. juli til 5. august.

·        Vertskap i amfi. Oppgavene her er å være vertskap for tilskuerne. Før forestilling skal de vises til sine plasser. Under forestillingen skal vertskapet være tilgjengelig om noen må på toalettet eller om noe skjer i amfiet. I pausen vil oppgavene bestå av veiledning av publikum til salgsområdet og toalettene, og etter forestilling veiledes de ut av spillplassen. Det blir gitt god opplæring før hver forestilling.  Tidspunktet vi har behov for dere er 25. juli til 5. august. Spillefri 30. juli. 

·        Vertskap billetter. Her vil du ta imot vårt publikum når de kommer. Det er fint om man kan litt om Elden og vet hvordan spillplassen fungerer da dette er plassen der du er vårt ansikt utad. Opplæring blir gitt på forhånd. Tidspunktet vi har behov for dere her er 25. juli til 5. august. Spillefri 30. juli. 

·        Vakt i området rundt spillplassen. Vi har behov for vakter rundt hele spillplassen og på baksiden av Slagghaugene som forteller skuelystne om hva som foregår, og at de må være forsiktige da det er stor fart på hester som kommer i området. Du vil være den som informerer turister som kommer om hva dette er, og at dette er et område bare for Elden i denne perioden under forestilling. Opplæring vil bli gitt. Tidspunktet vi har behov for dere her er under gjennomganger før forestillingsperioden, samt under førpremiere og forestillinger i pereioden 21. juli til 5. august. Spillefri 30. juli.  

·        Parkeringsvakt. Parkering er ved Rema 1000. Vi har behov for noen som kan dirigere bilene til de plassene vi får bruke der. Her vil det være behov for vertskap som kan være bestemt og ha god oversikt. Opplæring og veiledning blir gitt på forhånd. Du vil få tildelt vest som viser at du jobber for Elden. Tidspunktet vi har behov for dere her er 25. juli til 5. august. Spillefri 30. juli.

·        Hestehold. Vi trenger ryttere og hjelpere som er trygge med og på hest. Vi vil gjerne at du har erfaring fra hesteryggen og at du har evnen til å ta regi. Du vil få opplæring fra både hesteansvarlig og fra regissør/inspisient om hvordan dette skal foregå. Du må være 16 år for å være rytter og være med på trening og stell av hestene. Vi trenger også hjelpere til andre oppgaver i forbindelse med hesteholdet der du ikke trenger å være 16 år. Tidspunktet vi har behov for dere her er 18. juli til 5. august. 

·        Hår og sminke. Vi trenger frivillige som vil være med å ordne hår og sminke for aktørene til øvinger og forestillinger. Du vil få opplæring og veiledning for hvordan det skal gjøres, og utstyr står Elden for. Tidspunktet vi har behov for dere her er fra 18. juli tom 5. august. Spillefri 30. juli. 

·        Inspisient. Her har vi behov for frivillige som vil ha ansvar for å bringe aktører inn og ut av scenen til riktig tid, i samarbeid med hovedinspisient og inspisientassistent. Det vil også bli noe arbeid med frakting av rekvisitter inn og ut av scenen under forestillingene. Tidspunktet vi har behov for dere er 21. juli til 5. august. Spillefri 30. juli.

·        Barneinspisient. Elden er et av Norges største barne- og ungdomsteater. Vi har derfor et stort ansvar med å se til at alle barn og unge på spillplassen har det bra og føler seg trygge. Vi har et barnetelt der alle barn fra 12 år og yngre kan oppholde seg når de ikke er på scenen. Her trenger vi voksne som kan være med og assistere ansvarlig barneinspisient med å ta vare på barna, og passe på at de dukker opp på scenen til rett tid med rett kostyme. Barneinspisienter ønsker vi fra 15. juli tom siste forestillingsdag 5. august.

·       Teknisk assistent/scenearbeider. Produksjon av Elden på vernet område på Slagghaugene er omfattende. Alt må rigges på nytt hvert år. Vi trenger derfor medarbeidere som kan være med på opplegg av strøm og vann, oppsett av boder og telt, innstallering av scenografi, mm. Vi har bruk for noen som ikke er redd for å ta i et tak, og også gjerne noen som har erfaring med bruk av diverse verktøy. Opprigg starter midt i juni og vi trenger folk til nedrigg er ferdig etter forestillingsperioden fram til cirka 14.august.

·       Aktør på scenen. Her trenger vi aktører fra 6-80 år. Vi trenger aktører som kan spille både norske og svenske soldater (aldersgrense 14 år), samt Rørosbefolkning både barn, menn og kvinner i ulik alder. Det er et krav at en må stille på alle forestillinger dersom en melder seg som aktør.

Ved spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@elden-roros.no

Hjertelig velkommen skal du være! 

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur