Spelet Elden på Røros har 30 årsjubileum i 2024

Jubileumsåret 2024

Vi skal feire mye og lenge når stiftelsen Elden feirer 30 år!

Gjennom hele året er det aktiviteter som skal vise noe av den fantastiske historien om Elden. Det hele startet med rockekonserten «Det brinner en eld» i 1980, og i dag er Elden det største spelet i Norge med sine 12 000 publikummere.

Arrangementer 2024

Mai________________________

Elden i storbandversjon | 25.05

Lørdag 25.mai fylles Røros kirke med Røros Storband for å spille Elden i storbandversjon. Her vil det også dukke opp solister fra tidligere oppsetninger.

Solister: Arnfinn Strømmevild, Anne, Fossen. John Arne Langen, Vegar Dahl, Ane Linn Haagaas, Jo Bjørner Haugom, Snorre Ryen Tøndel og Ane Kjelsberg. Billetter til konserten kjøpes her (unummerert)

Se arrangementet (Facebook)

Juni_______________________

Dokumentar om Elden | 1.06

Filmselskapet Herstory er i gang med å spille inn en dokumentar om Elden, hvor du får du høre historier fra Bergstaden Oldstars om hvordan det hele begynte. Dokumentaren slippes 15. juni og er tilgjengelig på Youtube. Herstory holder til i Trondheim og står bak blant annet dokumentarfilmen «Bunadsgeriljaen».

Kunstutstilling “Bakom Elden gjennom 30 år” | 1.06 1.09

Stian Tranung er illustratør og har vært med i Elden i mange år som aktør, de siste årene som regiassistent. I sommer skal hans tegninger fra livet bak scenen prege «Konsentratbingen» i Smelthytta ved Rørosmuseet. Det vil også være mulig å få kjøpt trykk av disse tegningene. Det vil kun være et begrenset opplag av disse trykkene. Åpning i Smelthytta lørdag 1.juni kl.16.00. Se arrangementet (Facebook)

Kostymer gjennom 30 år | 13.06 4.08

Kostymegjengen er en stabil gjeng som holder på gjennom hele året. Vi er så takknemlige for at Røros Bibliotek har sagt ja til at kostymeutstilling gjennom 30 år skal dekorere det nye biblioteket i sentrum. Åpning av utstillingen skjer 13.juni kl.12.00. Se arrangementet (Facebook)

Podkast | 15.juni

Elden har produsert podkaster siden 2021 og er tilgjengelige på Spotify. I den siste podkasten for 2024 kan du møte Bergstaden Oldstars, bandet som var årsaken til at Elden ble satt opp første gang i 1994.

Jubileumspodkasten lanseres 15.juni.

Juli_________________________

Eldensommer | 8.07 1.08

Allerede i juni starter maleverkstedet «Mal en meter fred» på Doktortjønna. Dette er et samarbeidsprosjekt sammen Kunst & Kaos og Rørosmuseet. Tilbudet er gratis. Hvert maleri settes sammen og henges opp ved inngangen til Smelthytta. Nærmere 150 fredsmalerier viser barns refleksjoner rundt tematikken krig og fred. Mer informasjon

«Mini-Elden» | 30.07 31.07

«Mini-Elden» er veldig populært blant store og små. Her inviterer barna i Elden publikum til å se deres versjon av Elden. Her spilles det med hjerte utenpå drakta. Det er gratis for barn, men voksne må betale inngang. Det selges kaffe og kaker og inntektene går til et veldedig formål som barna bestemmer. I år flyttes Mini- Elden fra Gropstuggu og inn på selve spillområdet til Elden. Det spilles to forestillinger, tirsdag 30.juli og onsdag 31.juli. Billetter til Mini-Elden kjøpes på Vipps ved inngangen.

SPELET ELDEN | 24.07 – 3.08

Eldens billettsalg er også godt i gang, og vi anbefaler publikum om å bestille billetter tidlig. Det er et større trykk på billettsalget i år enn tidligere. Det er vi selvsagt svært takknemlig for, men det betyr også at publikum som vanligvis kjøper i «siste liten» ikke kan regne med det i år. Mer informasjon

KONSERTER I 31.07 og 01.08

Eldens musikk har forandret seg mye i løpet av 30 år. Denne kvelden kan du høre solister fra de siste tretti år, blant annet Anne Karin Tønset Wendelboe, Lasse Kolsrud, Tiril Ramberg, Per Ivar Lundli og Åsmund Lockert Rohde. Konserten starter kl.18.00 i Gruva på Bergstaden Hotell. Billetter kjøpes ved inngangen (Vipps).

August____________________

Musikalsk magi i Fondahuset på Røros | 3.08

Den sørsamiske sangeren Jon Henrik Fjellgren kommer til Røros lørdag 3.august. Han har med seg Helge Iberg på klaver og saksofonisten Bendik Hofseth. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Fondahuset og Elden og det vil være mulig å kjøpe en pakke med billett til denne konserten og Elden samme kveld. Det vil være kun 100 billetter til den eksklusive konserten i det spektakulære privathjemmet. Mer informasjon (Hoopla)

November___________________

Bergstadkoret synger Elden

Hvordan låter Elden i korversjon? Bergstadkoret tar utfordringen i høst og inviterer til kirkekonsert 23.november der vi kan høre Elden-musikken arrangert for flerstemt kor. Billettalget til denne konserten starter 15. august.

Spelet Elden på Spotify

Musikken er sentral i Elden. Allerede i 1996 ble det spilt inn 5 sanger fra oppsetningen i 1994 og 1996. Denne plata ble trykket opp i et eksklusivt opplag og har vært en liten hemmelighet siden.

Fra 15.mars kan alle lytte til musikken fra 1996 på ulike strømmetjenester som f.eks. Spotify.

Mange har etterlyst musikken fra oppsetningen til Maren Bjørseth, regissør i perioden 2022-2024. Nå kan vi endelig avsløre at musikalsk ansvarlig og produsent Alf Lund Godbolt, sammen tekniker Fredrik Hagland, er godt i gang med å mikse live-opptakene fra fjorårets Elden.

I oppsetningen fra 2023 er også Peder Angel Lundquist Langen med som kaptein Mentzonius. Peder Angel tok sitt eget liv tidligere i vinter og hans Mentzonius-sang ble avspilt i kirken under bisettelsen. Det er derfor ekstra gledelig at det er nettopp Peder Angels versjon på albumet som blir tilgjengelig på ulike strømmetjenester fra 7.juni. Her kan du forhåndslagre albumet på ulike strømmetjenester.

Her er albumet Elden live fra 2023.

Fra før av ligger musikken fra perioden til regissør Catrine Telle og musikalsk ansvarlig Skjalg Mikalsen Raaen (2018-2021) på ulike strømmetjenester.

Årets jubileumskomite har bestått av Stein Ødegård, Arnfinn Strømmevold, Liv Bye, Håkon Nilsgård Dille, Stian Tranung, Tiril Ramberg og Siri Gellein.

Hjem » Om Elden » Jubileumsåret 2024
Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur