Frivillige 2024

Vil du være med å sette opp Elden i 2024?  

 

Bli med å skape et av Norges største spel – midt i verdensarven Røros. 

Over 12 000 publikummere ser Elden og vi trenger ca. 330 frivillige til å sette opp forestillingen. Det er varierte oppgaver og vi finner helt sikkert noe du kan bidra med. 

Prøveperioden er 6-22/7, førpremiere 23/7 og spillperioden 24/7-3/8. I tillegg starter opprigg 21. juni og nedrigg foregår i perioden 4.-12. august. 

Aktører på scenen starter lørdag 13. juli. Øvingsplan sendes ut i midten av april. 
Andre frivillige/grupper har andre tidspunkt for oppstart. Mer informasjon finner du nedenfor.  

Det holdes et felles informasjonsmøte for alle deltagere 13. juli kl.10.

Som frivillig med minimum tre vakter i Elden vil du få:  

  • Elden-kort med rabatterte priser i handelsstanden på Røros
  • En gratis billett til førpremieren  
  • Lunsj og varme måltider  
  • Grillfest og andre sosiale arrangement i tillegg til å få en god sosial opplevelse og selvsagt bidra til en stor kunstnerisk opplevelse

Bli med en vakt, tre vakter, ei uke eller i hele perioden, det bestemmer du.  

Elden er Norges største barne- og ungdomsteater.    
Alle under 18 år må ha signert samtykke fra en foresatt.   

Minimum 1 voksen per barn må registrere seg som frivillig og stille på minst 3 vakter (helst i velferd, salg eller barneteltet).   

Deltakere fra 6- 12 år må ha med en voksen på prøvene/forestillingene dersom ikke annet er avtalt.        

De ulike oppgavene er:  

·        Kiosk/Salg. Her vil du stå i front for å selge mest mulig på kortest mulig tid før forestillingen og i pausen. Oppgaver inkluderer forberedelse av salgsområdet, skjenke varm og kald drikke, selge Elden-minner og stå i kasse. Opplæring vil bli gitt. Tidspunktet vi har behov for dere er 22. juli til 3. august. Spillefri 28. juli. Vi trenger også hjelp til varetelling og opprydding 4. august. 

·       Restaurant. Vi trenger 4-6 servitører i restaurant SLAGG hver kveld. Det skal serveres 4-retters middag med drikke. Du vil få muligheten til å prøve deg i et travelt og koselig miljø. Opplæring blir gitt. Tidspunktet vi har behov for dere er til oppsett av restauranten 20.-22. juli og under forestillingsperioden 23. juli til 3. august. Spillefri 28.juli.  Vi trenger også hjelp til opprydding 4. august. 

·        Velferd. Her vil du være med å servere til alle deltakere i Elden. Under øvingsperioden vil det være behov både på dagtid og kveldstid. Under spillperioden vil det være behov fra ca . kl. 18-24. Oppgavene er allsidige med alt fra servering av mat, rydding, være støtte og medmenneske til deltagerne, til renhold av området i og rundt velferden.  Du vil få god opplæring før du begynner. Her har vi behov for dere fra 6. juli til 4. august.  

·        Vertskap i tribune. Oppgavene her er å være vertskap for tilskuerne. Før forestilling skal de vises til sine plasser. Under forestillingen skal vertskapet være tilgjengelig om noen må på toalettet eller om noe skjer i amfiet. I pausen vil oppgavene bestå av veiledning av publikum til salgsområdet og toalettene, og etter forestilling veiledes de ut av spillplassen. Det blir gitt god opplæring.  Tidspunktet vi har behov for dere er i forestillingsperioden 23. juli til 3. august. Spillefri 28. juli.  Vi trenger også hjelp til opprydding 4. august. 

·        Vakt. Vi har behov for vakter rundt hele spillplassen. Du vil informere skuelystne om hva som foregår, hva Elden er og når området er stengt for gjennomfart. Opplæring vil bli gitt. Tidspunktet vi har behov for dere er under gjennomganger før forestillingsperioden, samt under førpremiere og forestillinger i perioden 19. juli til 3. august. Spillefri 28. juli.  Vi trenger også hjelp til opprydding 4. august. 

·        Hestehold.  Vi søker både erfarne ryttere og noen som hjelper med stell av hest og utstyr.  Du må være 16 år eller eldre for å være rytter. Hjelpere til andre oppgaver i forbindelse med hesteholdet kan være yngre. Du vil få opplæring fra hesteansvarlig. Tidspunktet vi har behov for dere er fra 13. juli til 5. august.  

·        Hår og sminke. Vi trenger frivillige som vil være med å ordne hår og sminke for aktørene til øvinger og forestillinger. Du vil få opplæring og veiledning for hvordan det skal gjøres, og utstyr står Elden for. Tidspunktet vi har behov for dere er fra 20. juli tom 3. august. Spillefri 28. juli.  Vi trenger også hjelp til opprydding 4. august. 

·        Scenekoordinator (tidl. Inspisient). Her har vi behov for frivillige som vil ha ansvar for å bringe aktører og rekvisitter inn og ut av scenen til riktig tid, i samarbeid med hovedinspisient og inspisientassistent. Tidspunktet vi har behov for dere er 18. juli til 3. august. Spillefri 28. Juli. Vi trenger også hjelp til opprydding 4. august. 

·        Barnetelt.   Vi har et stort ansvar med å se til at alle barn og unge på spillplassen har det bra og er trygge. Vi har et barnetelt der alle barn fra 12 år og yngre kan oppholde seg når de ikke er på scenen. Her trenger vi voksne som kan være med og assistere ansvarlig barneinspisient med å ta vare på barna, og passe på at de dukker opp på scenen til rett tid med rett kostyme. Tidspunktet vi har behov for dere er fra 20. juli tom siste forestillingsdag 3. august, med obligatorisk opprydding av kostymer og rekvisitter 4. august, om ikke annet er avtalt. 

Vi søker også etter en ryddig og positiv person som leder i barneteltet. Hvis dette er interessant, ta kontakt med Monika på e-post produksjonsleder@elden-roros.no

·        Teknisk team – opprigg/nedrigg. Spillplassen til Elden bygges opp fra bunnen av. Vi trenger frivillige til å rigge tribune, sette opp telt, bygge og sette opp scenografi, tilrettelegge for strøm og vann, innrede boder og telt, bistå andre ledd i produksjonen med praktiske oppgaver – spesielt relatert til infrastruktur, samt generelt vedlikehold. Opprigg foregår i perioden 21. juni til 21. Juli. 

Dagen etter siste forestilling begynner nedriggen som varer til 12. august. ALT skal bort. Vi trenger mange vakter i denne perioden. 

    Aktør på scenen. Her trenger vi aktører fra 6 år og oppover som kan spille både norske og svenske soldater og Rørosbefolkning med mer. Det er et krav at en må stille på alle forestillinger og delta under hele prøveperioden dersom en melder seg som aktør. Øvelser starter 13. Juli. Spillperioden er fra 23. juli til 3. august, med obligatorisk opprydding av kostymer og rekvisitter 4. august, om ikke annet er avtalt. 

Ved spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@elden-roros.no

Hjertelig velkommen skal du være! 

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur