Musikkteatret Elden presenterer stolt sang- og taleroller for neste års oppsetning.  Det er en blanding av etablerte og nye ansikter i nye roller.

Fjorårets Niklas, Jonas Fuglevik Urstad trer inn uniformen til Bergmann neste sommer, mens Niklas skal spilles av Elden-debutanten Kristian Berg Jåtten.  Han er utdannet ved The New York Conservatory for Dramatic Arts og jobber nå ved Den Nationale Scene i Bergen.

Mads Tamnes kommer tilbake som general Armfeldt, Amalie Sivertsgård Holmgren debuterer som Ellen, mens Kjersti Lotta Knotten debuterer som Kristine.

Snorre Ryen Tøndel, Lars Henrik Aarnes, Jo Bjørner Haugom, Tiril Sophie Randen Ramberg, Peder Angel Lundqvist og Marie Hauge Einbu forsetter i henholdsvis general de la Barre, Kalle, Pär Åke, Håkan, Mentzonius og Maren.

Unni Ryen har vært med i Elden siden 1994, både på og bak scenen. Nå har veteranen takket for seg på scenen og varslet at hennes krefter skal benyttes bak scenen og som instruktør for Mini-Elden. Vi er takknemlig for at hun fortsatt vil bidra med uvurderlig innsats i teaterarbeidet blant barn og unge.

Hele rollelista finner du her.

Det er den andre utgaven til regissør Maren E Bjørseth og hennes kunstneriske team. NRKs anmelder mente at 2022-oppsetningen var medrivende teater som stiller viktige spørsmål om krigens realiteter og at det visuelt var spektakulært.

Elden er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og ble første gang satt opp på Slegghaugen i i 1994. Det er et av Norges største utendørsteater og betegnes som et nyskapende utendørsteater. Det er også grunnen til halvparten av publikummet vender tilbake for å se Elden. Det skjer stadige endringer i musikk, manus og karakterutvikling.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur