Ting å gjøre i Røros

Er du på ferie i regionen og leter etter ting å gjøre? Vi har samlet en liste over våre favoritter.

Opplevelser i Rørosregionen

Rørosmuseet er en av de største attraksjonene i verdensarven Bergstaden.Rørosmuseet har ca 70 000 besøkende årlig, fordelt på besøksstedene Olavsgruva, Smelthytta, Doktortjønna, Sleggveien og Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka avd. Røros og Elgå.

Røros har et rikt utvalg av butikker. Her har du en oversikt over handelsstanden på sta´a.

God mat er en opplevelse på mange måter. Nå kan du besøke Rørosmeieriet og se, prøve, lytte og smake hvordan produktene blir til i  takt med naturen.  Omvisningen passer for voksne og barn over 6 år.

Lokalmat står sentralt som en del av kulturarven her på Røros. Her finner du en oversikt over gode spisesteder , og her kan du bli med på lokalmatsafari på Aursundenmøte bonden, bryggeren og reinsdyr på en busstur eller bli med på en vandretur gjennom Bergstaden med smak av lokalmat underveis.

Røros er fjellet, og rundt oss har du mange muligheter dersom du vil dra på korte eller lange fjellturer. Her har du en oversikt. Femundsmarka Nasjonalpark er rett ved Røros, og du har muligheten å se deler av nasjonalparken når du tar båten Fæmund II

Sykkel eller kano? Med egen guide eller på egen hånd. Det er også fullt mulig å sykle på egen hånd. Her kan du finne din rute.

Hjem » På Røros » Ting å gjøre i Røros
Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur