Skjalg Mikalsen Raaen
Gitarist er musikalsk leder i 2018

Skjalg Mikalsen Raaen (37) skal få æren av å slå an den første tonen onsdag 25.juli i 2018.

Han er neste års orkesterleder i Elden og skal fram til premieren jobbe tett med regissør Catrine Telle for å finne det musikalske uttrykket som best gjenspeiler neste års sceniske uttrykk.

Raaen kommer fra Bangsund i Namsos kommune, men bor i Trondheim. Han er kjent som gitarist i bandet til Åge Aleksandersen, og har eget studio i Fossegrenda i Trondheim.

Jobbet sammen tidligere

-Jeg var så heldig å få jobbe med Catrine Telle da vi gjorde forestillingen «Purpur og Gull» på Trøndelag Teater i 2004, og husker henne som en virvelvind av kreativitet og kunnskap. Jeg har en enorm respekt for Catrine, og gleder meg veldig til å få muligheten til å jobbe med henne med Elden 2018, sier Raaen.

Raaen så forestillinga for første gang i sommer.
-Jeg ble grepet og fascinert over både historien, skuespillerprestasjonene, karakterene, scenografien og omgivelsene, og selvfølgelig musikken. Det er gjort en formidabel jobb både hva låtskriving og arrangering angår, så det er med ikke så rent lite ydmykhet og respekt jeg tar på meg oppgaven som orkesterleder. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe sammen med mine medmusikanter og resten av de involverte, og ser det som et stort privilegium å få være med på å utvikle Elden videre, sier den nye orkesterlederen.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur