Vegar Dahl er ingen debutant i Elden. Han var med i 1996, så tok han en pause fram til 2014 der han var korist. Han hadde Bergmann-rollen fra 2015-2017, under Paul Ottar Hagas regi.

– Vi er svært glade for at vi får med oss Vegar på laget i år. Han har alle forutsetninger for å gjøre en strålende versjon av Mentzonius, sier daglig leder Siri Gellein.

Peder Angel Lundquist har spilt Mentzonius siden 2022, og skulle også spilt rollen i sommer. Han tok sitt eget liv i februar, og alle i Elden og regionen ble svært preget av det tragiske dødsfallet. Under bisettelsen framførte Dahl en egenkomponert sang til Peder Angel, «God natt kaptein».

Vegar Dahl er en kjent musiker og komponist på Røros. Han har blant annet samarbeidet med Ole Paus på «Sangen om de glemte». Han står også bak låta «Bergfolkets julmelodi» som alltid åpner det berømte Julemarkedet på Røros. Han deltar sammen mange andre solister på konserten i Røros kirke 25.mai , der Røros Storband skal framføre sin versjon av Elden-musikken.

Utviklet i samarbeid med Form til Fjells og Creatur